Animation

Link til animation findes her.

Dilemma

Scenarie

"Birgit er hos lægen til et sundhedstjek. Birgit har det fint, men har på det seneste oplevet en manglende lyst til sex med sin partner, hvilket hun aldrig tidligere har oplevet. Hvordan spørger du til det i din konsultation med Birgit?"

Historiebeskrivelse

Birgit Jensen har en konsultation med sin læge, Dr. Hansen, igennem et chatroom. Her skal lægen give svar på nogle prøver, som Birgit tidligere har fået taget. Herefter spørger lægen, om der er andet, som Birgit vil vende med ham inden konsultationen er slut. Her fortæller Birgit kort og upræcist om sin manglende lyst til sex. Der kommer nu 3 forskellige muligheder frem for, hvordan lægen vil spørge ind til Birgits problem. Man skal nu som bruger vurdere, hvordan man vil spørge ind til dette. Dialogen har en indflydelse på, hvor meget Birgit åbner op og hendes humør.

Link til dialogmuligheder findes her. Hver mulighed har fået en værdi, som enten ligges til eller trækkes fra i form af point. Dette kan ses på humørbarometeret og på lægen og Birgits ansigtsudtryk. Derudover har vi lavet en math.random på Birgits starthumør. Hun starter altså tilfældigt som enten neutral, lidt glad eller flov.

Budskab

Kunden ville have en animation, som skaber opmærksomhed omkring sex og ældre og derved bryder tabuet. Vi har lavet en animation, hvor vi har lagt vægt på, hvordan man taler om emnet med én, som er involveret. Hvis man er lyttende og imødekommende er der større chance for, at patienten åbner op.

Proces

Som opstart til dette projekt havde vi blandt andet kontakt til 1 ældre, som gerne ville fortælle om, hvordan hendes forhold er til emnet og hvordan hun har det med at snakke om ældres sexliv.

Derudover havde vi kontakt til køn- og hudlægen, Søren Frankild, fra dermonic.dk, som vi også snakkede med omkring, hvordan han snakker med patienter om dette tabubelagte emne.

Stil og design

Stilen, som vil har valgt at bruge i vores animation er flatdesign. Det er simpelt, moderne og passer godt til det udtryk, som Sex&Samfund giver i deres designs. Vi har specielt brugt de afrundede hjørner, som er et kendetegn for deres designs, og det har vi også valgt at bruge for at skabe en sammenhæng mellem dem og vores animation.

Styletile
Karakterdesign

Patient: Birgit Jensen
Birgit er patienten fra dilemmaet. Herunder ses hun i de forskellige humørtilstande, som hun kan komme i igennem animationen, alt efter hvordan man vælger at spørge ind til hendes privatliv.

sur dame
meget ked dame
lidt ked dame
overrasket dame
flov dame
neutral dame
glad dame
ekstatisk dame

Læge: Doktor Hansen
Dr. Hansen er lægen fra dilemmaet, hvortil Birgit skal til konsultation. Herunder ses han i de forskellige humørtilstande, som han kan komme i igennem konsultationen, alt efter hvordan Birgit reagerer på de spørgsmål, som han stiller.

sur læge
overrasket læge
standard glad læge
meget glad læge

Link til skitser findes her.

Scenedesign
journal - startside
journal - startside

Ovenover ses vores startskærm, som er journalen, hvor man kan læse om dilemmaet før man trykker på startknappen ude i siden. Ovenover startknappen har vi lagt et link til Sex&Samfund's hjemmeside, hvor man kan læse mere om organisationen og deres projekter.

Ved siden af journalen kan man se chatroomet, hvor hele konsultationen og dialogen med patienten foregår.

Sejrsskærm
Prøv igen skærm
Taberskærm

Ovenover ses de tre mulige slutskærme for vores animation. En slutskærm kommer alt efter hvilket humør patienten er i, når animationen er slut.

Layoutdiagram

Link til layoutdiagram findes her.

Layoutdiagrammet for chatrommet er inddelt i to. På side 1 kan man se layoutet for den del af animationen, som altid er vist. På side 2 ser man de usynlige dele, som bruges til at appende dialogen besked for besked.

På side 3 ses layoutdiagrammet for journalen, som er startsiden.

Sekvensdiagram

Link til sekvensdiagram findes her.

Vi har valgt kun at lave sekvensdiagram for det første spor af dialogen, da de andre 2 spor har samme opbygning.

Assets

Lyden af tasteturet:

Lyden af en modtaget besked:

Lyden af "send-knappen":

Lyden når man "taber":

Lyden når man "vinder":

Test-dokumentation

Tænke-højt-test

Link til testdokumentation på tænke-højt-testen findes her.

Vi har brugt to testpersoner til vores animation, en kvinde på 22 år og en mand på 23 år. De har hver især lagt mærke til forskellige problemområder, og vi har fikset dem, som vi synes skulle fikses.


Bert-test

Link til testdokumentation på bert-testen findes her.

På billedet til højre ses vores Bert-test. I denne har vi selv svaret på skemaet, hvor vi har valgt at lægge fokus på blandt andet modenhed, proffesionalisme og humor.

Bert-test

Fernisering

Link til billeder fra ferniseringen findes her.

Trelloboard

Link til Trelloboard findes her.

Burndown chart

Link til burndown chart findes her.